Det är många svenskar som skulle vara rörande överens om att det knappast finns en mysigare tradition än det svenska fredagsmyset och den tillhörande tacosen. Tacos är riktigt väl rotat i Sverige och många barns absoluta favoriträtt. Med denna rätt kan man blanda olika grönsaker och såser efter eget tycke och smak. De flesta är medvetna om att tacosens ursprung är i Mexiko, men hur ser egentligen en äkta mexikansk tacos ut och vad består den av?

Viva Mexiko – bönor och tortillas

Tacos har funnits under riktigt lång tid i Mexiko och grundprincipen är att man äter olika sorters mat i bröd. Brödet, som kallas för tortillas, är oftast bakat på majs eller vetemjöl. Till skillnad från den svenska tacosen som oftast består av köttfärs och grönsaker så är den mexikanska tacosen riktigt variationsrik. Smaklökarna får verkligen jobba när den kryddstarka och smakfulla fyllningen inmundigas.

I sina tortillas tycker mexikanerna om att ha olika sorters kött, vanligen nötkött eller kyckling. Om man använder köttfärs får den gärna blandas med bönor. Bönor är en viktig del av det mexikanska köket då de ger gott om protein och bra mättnad. Ost är något som också läggs ner i tortillan.

Såser för alla smaker

Något som inte får missas i den mexikanska tacosen är såsen, eller bör vi säga såserna. Det finns nämligen gott om alternativ för såsälskare. En sås som är vanligt förekommande är Pico De Gallo. Denna klassiska sås är baserad på tomater, lök, koriander och chili som allt småhackas och rörs ihop till en riktigt god röra.

En annan röra som allt som oftast förekommer i den mexikanska tacosen är en klassisk guacamole. Denna röra baseras på den feta avokadon som rörs ihop med bland annat tomat och koriander. En mer typisk mexikansk röra kan du knappast hitta.

Upplev Mexiko och dess smaker

Att uppleva Mexiko är att äta sig igenom Mexiko. Detta land i väst är välkänt för att ge sina gäster en riktigt stor kulinarisk upplevelse och godare och mer smakrik mat kan du knappast hitta. För att verkligen få chansen att uppleva den mexikanska tacosen bör du åka till Mexiko och leta upp ett lokalt gatukök, bortom de gator där turister befinner sig. Då vet du att du kan få riktigt bra mat.

Att köpa tacos på gatan är riktigt billigt i Mexiko, att flyga dit är dock något dyrare då landet ligger på andra sidan världen. Du som egen företagare kan därför få hjälp med finansen i ditt företag av https://www.capcito.com så att du snabbt kan växa och komma iväg på din matresa. Mexiko och dess underbara tacos väntar på att bli upptäckt av just dig. Efter ett smakprov kommer du välja den framför den svenska varianten.