Oavsett vilken region i landet du bor i finns det garanterat matproducenter på din ort. Du kanske inte har möjligheten att alltid välja det mest närproducerade till varje måltid, men det finns nog fler möjligheter än du tror. I följande text kan du läsa mer om hur du hittar bra matproducenter på din ort.

Matproducenterna finns överallt

Intresset för att bli matproducent har ökat markant de senaste åren, det märks främst bland alla biodlare som dykt upp på både små och större orter i landet. På samma sätt som intresset för att själv engagera sig har ökat så har också fler konsumenter fått upp ögonen för närproducerade alternativ och väljer dem framför andra.

Om du är matproducent själv känner du säkert till vikten av att ha bra grindar till dina djur, det gör också att du kan ha fler djur och få fler kunder till just din gård. På det sättet är det en väl värd investering att satsa på bra grindar och verktyg.

Det är lätt att tro att matproducenterna bara finns i vissa regioner i vårt avlånga land samt att de inte finns i landets storstäder. Det ligger en del sanning i det, i vissa regioner finns det fler matproducenter. Det gäller främst i landets södra regioner och i de trakterna handlar det ofta om matproducenter av grönsaker, spannmål och liknande. Samtidigt finns det generellt matproducenter av olika slag på de flesta orter. Det gäller allt ifrån de som har en hönsgård i sin trädgård till de som har möjlighet att sälja eller ge bort delar av produktionen till större lantbruk.

Vilken typ av kosthållning du har spelar heller ingen större roll när det gäller att hitta närproducerade varor. Det gäller bara att göra lite research först, du kommer förmodligen hitta fler aktörer än du tror.